DE DAMSE VAART

Damme is één van de vier keuzes die Koen de Langhe voorstelt tijdens de maand februari in zijn agenda ‘Vlaanderen in 52 ontdekkingen’.

Benieuwd naar mijn verhaal of toch liever direct de resultaten?
Stop dan vooral hier nog niet met mijn blogbericht!

De Damse Vaart

De Damse Vaart is een kanaal in het noorden van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Ze is ongeveer 15 km lang en verbind de stad Brugge met het Nederlandse stadje Sluis. Langs deze vaart staan hoge bomen waardoor deze vaart fotografisch gezien de moeite waard is om er eens naar toe te rijden als je in de buurt bent.

Ter plaatse

Waar moet je nu precies zijn langs de Damse Vaart? Deze vraag stelde ik mezelf ook, maar in feite bied elke locatie langs deze vaart iets fotografisch. Zoals altijd hangt het ervan af hoe je je onderwerp benaderd / hoe je het in beeld neemt. Ikzelf parkeerde mijn wagen op de parking die te vinden is net voor het kleine stadje Damme, maar beperk u vooral niet tot één locatie!
Vanaf deze parking start trouwens ook een mooie wandeling ‘Stadswallen van Damme‘.
(klik hier voor de wandelkaart)

*

Ook heb je vanaf deze locatie toeristisch gezien het meeste voordeel. Er bevinden zich in Damme zeer veel restaurantjes alsook kun je er een boottocht maken op de ‘Lamme goedzak’.
Indien u meer toeristische informatie wenst, verwijs ik u graag door naar ‘Toerisme Damme’.

Mijn ervaringen!

Ik kende de Damse Vaart reeds en had deze al een paar keer bezocht, maar niet alleen voor het fotograferen. Voor deze shoot koos ik alweer een mistige dag uit omdat dit -volgens mij- de bomen langs de Damse Vaart nog meer tot zijn recht laat komen. Zoals ik hierboven reeds vermeldde hoef je je niet te beperken tot één locatie. Mijn bedoeling was dan ook de ganse Vaart af te gaan.
Ik ben hier echter niet in geslaagd. Toen ik nog maar net begonnen was op een tweede locatie stopte er een man vlak bij me om een praatje te maken. Het bleek Pastoor Hendrik De Leersnijder te zijn die ook grote interesse had in fotografie. Voor we het wisten stonden we daar twee uur later nog te praten. De tijd vloog -ondanks het koude weer- voorbij.
Voor mij was de tijd gekomen om mijn weg huiswaarts aan te vatten, want de huishoudelijke taken moesten ook tot een goed einde gebracht worden.

Mijn besluit:
* De Damse Vaart is prachtig bij mistig weer!
* Er bestaan ook hippe pastoors!

De resultaten

The author

Glenn Vanderbeke is gebeten door fotografie sinds 2009. Als natuur en 'outdoor' liefhebber focust hij zich vooral op landschapsfotografie. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met projecten. Projecten waar hij gedurende lange tijd kan aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *