SINT PIETERS LEEUW

Koen de Langhe schreef in zijn agenda ‘Vlaanderen in 52 ontdekkingen’ dat deze gemeente een mooi uitzicht bied over Brussel door zijn relatief hoge ligging.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dus bezocht ik deze locatie.

Benieuwd naar mijn verhaal of liever direct de resultaten?
Stop dan vooral hier niet met lezen!

SINT PIETERS LEEUW

Als ik de website van de gemeente raadpleeg kom ik te weten dat Sint Pieters Leeuw voornamelijk een landelijk gebied, maar toch een levende gemeente is. Een interessante nieuwssite met de laatste nieuwtjes uit de eigen streek beaamt dit wel. De Vlaams Brabantse gemeente maakt deel uit van de Zennevallei en het Pajottenland. Het Pajottenland – ook wel het Toscane van het noorden genoemd – is voor de fotograferende medemens een interessante streek die gekenmerkt wordt door het licht heuvelachtige en landelijke karakter.

Voor alle Toeristische informatie verwijs ik jullie graag verder naar de website van de gemeente.
U kunt de toeristische dienst ter plaatse ook vinden in het Colomakasteel.

TER PLAATSE

Aangezien Koen nooit een exacte locatie vermeld in zijn agenda vergde het deze keer een beetje opzoekingswerk om de perfecte locatie te vinden die een mooi uitzicht gaf over de gigantische gebouwen van Brussel.
Voor mijn ‘location hunting’ heb ik mijn vaste website, namelijk Panoramio.
Panoramio is om het kort uit te leggen google maps, waar leden foto’s kunnen posten gelinkt aan een specifieke plaats. Dit maakt het makkelijk om een bepaalde indruk te krijgen over gebieden waar jijzelf nog nooit geweest bent. Op deze manier kwam ik te weten waar Koen de voorbeeldfoto gemaakt had.

Sint Pieters Leeuw (online)-2562

Het straatje ‘puttenberg’, een klein landweggetje die je vrij kan oprijden met de auto.

MIJN ERVARINGEN

Tot nu toe vond ik dit één van de mindere locaties die ik bezocht.
Ik had misschien te hoge verwachtingen? Zoveel voorbeeld foto’s waren uiteindelijk ook niet te vinden op het wereldwijde web
dus begon mijn verbeelding eigen fantasietjes te creëren.
De dag die ik uitkoos was ook niet de meest interessante, maar ik ben dan ook niet alle dagen thuis.
Het avondlicht die mooi over het landschap neerstreek verdween ook net achter de wolken op het moment dat ik aankwam.
Ook het blauwe uurtje gaf geen meerwaarde op dit moment van het jaar.
(Blauwe uurtje start pas uren na het sluiten van de kantoren.)
Doch, mocht je ooit eens in de buurt van Sint Pieters Leeuw zijn.
Rij dan kort even de Puttenberg in om Brussel vanuit een landelijk perspectief te bekijken.

Ik weet dat er ter hoogte van Jette ook een mooie skyline van Brussel te zien is vanuit een natuurlijke omgeving.
Indien iemand van jullie nog gelijkaardige locaties weet zijn,
laat het me dan weten via een comment of privébericht op facebook.

Anyway, hier zijn enkele foto’s van de locatie:

The author

Glenn Vanderbeke is gebeten door fotografie sinds 2009. Als natuur en 'outdoor' liefhebber focust hij zich vooral op landschapsfotografie. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met projecten. Projecten waar hij gedurende lange tijd kan aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *