SHOOT SIMON FERRIS

Simon Ferris, een nieuw project van singer/songwriter simon.
Glenn, de fotograaf van keuze. Wat zou deze combinatie teweeg brengen?

Lees verder en ontdek het hier 😉

pre-shoot

Oktober 2014. Simon contacteerde me via facebook met de vraag of ik het zag zitten om de maand erop foto’s te nemen voor zijn nieuw project genaamd ‘Simon Ferris’. Zelf had Simon al een bepaalde stijl in gedachten dus had hij een paar voorbeeld foto’s toegevoegd om de richting te bepalen qua omgeving en ‘mood’. Door deze voorbeeld foto’s was mijn interesse direct gewekt en begonnen we na te denken over mogelijke locaties. Ik stelde voor om de traphal van de lumière in Brugge te benuttigen aangezien dit de sfeer opriep die Simon ook voor ogen had. Ondertussen keurde Simon mijn offerte goed en kon ik een afspraak maken met de eigenares van de Lumière voor het gebruik van haar trappen.

all set and done …

Nochtans dat dachten we… We waren op voorhand enthousiast over de traphal (toch zeker ik), maar eens ter plaatse –na het maken van een paar ‘warming up shots’– bleek de uitdaging van de trappen moeilijker dan gedacht. In mijn hoofd had ik allerlei composities, maar ik kreeg ze niet uitgevoerd. Ik probeerde een paar posities, maar ik kreeg er niets deftig uit.

Daar sta je dan… Model die goed meewerkt, toffe locatie… maar om één of andere reden lukt het niet. KUT! #$%@# GRMBL

Ik besloot om niet verder te doen op deze locatie, maar gewoon iets nieuws zoeken.
Simon dacht direct aan het stadsschouwburg van Brugge. Fingers crossed!
Eens aangekomen stonden we voor een gesloten deur. Wat nu?
Wat hebben we nog qua opties? Zal de shoot uberhaupt nog doorgaan of zal ik hier eindigen met een grote flater?

De verlossing

Tijdens onze “locatie-brainstorm” vonden we een gezellige pub ook behoren tot een mogelijke kanshebber als locatie. We gingen een kijkje nemen bij het Zwart Huis in Brugge, waar Simon ooit eens gedineerd had een hele poos geleden.
Toen we spreekwoordelijk met de deur in huis vielen waren de eigenaars/uitbaters net aan het eten. We vroegen of we iets konden drinken, maar aan mijn bagage konden ze zien dat we eigenlijk nog een onderliggende boodschap mee hadden gebracht. Aangezien er op dat moment geen klanten aanwezig waren in de zaak floepte ik mijn vraag er maar direct uit. De eigenaar had geen enkel bezwaar dat we zijn etablissement gebruikten als decor. BINGO!

Met het nodige natje erbij begonnen we eraan.
Plotseling leek alles vanzelf te gaan en gingen we naar huis met een prachtig resultaat.

The author

Glenn Vanderbeke is gebeten door fotografie sinds 2009. Als natuur en 'outdoor' liefhebber focust hij zich vooral op landschapsfotografie. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met projecten. Projecten waar hij gedurende lange tijd kan aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *